KretaRejser.dk

- den lille rejseguide til alt om ferie på Kreta !
Rethymnom venetiansk havn

Rethymnon

Denne charmerende og typisk græske by med ca. 25-30.000 indbyggere, ligger på Kretas nordkyst og har en dejlig 12 km lang sandstrand, som strækker sig hele vejen fra byens centrum og langt ud mod øst.

Den gamle bydel og havnen med den intense atmosfære tiltrækker byens feriegæster på alle tider af døgnet.

I området omkring Rethimnon er der masser af spændende ting at give sig til hvis man ikke ønsker at tilbringe hele dagen på stranden. Således er der op til flere historiske seværdigheder med effekter og ruiner fra Kretas venetianske forhistorie.

I den østlige del af af Réthymnon ligger Ída-bjergene, som strækker sig helt op til en højde på ca. 2500 m. For de aktive, er der derfor gode muligheder for at tage på vandreture i bjergene, men husk det gode fodtøj og rigeligt at drikke, og vær opmærksom på at der kun er få afmærkede stier. 

Stranden  Stranden i Rethymnon strækker sig helt inde fra byen og mere end 10 kilometer videre i østlig retning. I starten længst inde mod byen løber strandpromenaden langs med stranden, her finder du et rigt udbud af strandbarer og restauranter.  Sandet på stranden i Rethymnon varierer fra finkornet til mere grovkornet og nogle steder er der også lidt mindre sten, vandet er som regel dejligt tyrkisblåt og lækkert at bade i.. Langs det meste af stranden er der mulighed for at leje parasoller og strandstole til en billig penge og længst inde mod byen er stedet hvor du finder de fleste former for vandsportsaktiviteter såsom vandscootere, paragliding og kitesurfing..

Seværdigheder Det største udflugtsmål i byen må alt andet lige være det gamle venetianske fort Fortezza. Den første sten til fortet blev lagt helt tilbage i 1573 og det tog ca. 100.ooo mennesker og godt 8 år at opføre et imponerende bygningsværk til beskyttelse mod både pirater og invasion fra tyrkiske styrker.  I fortet, som på trods af en ret barsk historie stadig fremstår utroligt velbevaret, finder du også Rethymnons arkæologiske museum, som bestemt også er et besøg værd, hvis du er interesseret i den spændende græske historie

Hoteller i Rethymnom.. Her finder du gode og billige hoteller i og omkring byen Rethymnom som ligger..
Kort over Rethymnon