Kreta og dens befolkning

Populære byer på Kreta

Kreta ligger midt imellem det europæiske og det afrikanske kontinent, og sammen med Sicilien, Korsika og Cypern, hører den med sine 8331 km² til blandt de største øer i Middelhavet.

Kreta er samtidigt den største ø i Grækenland, og der lever rundt regnet omkring 700.000 indbyggere på øen, indfødte såvel som fastboende udlændinge.

SE OGSÅ:
Spring køen over til de bedste seværdigheder på Kreta.

Det siger næsten sig selv at turismen selvfølgelig er langt den vigtigste indtægtskilde for størstedelen af lokalbefolkningen på Kreta, men også landbruget spiller en rolle for mange af øens indbyggere.

Pga. øens varme og milde klima er det nemt at dyrke forskellige grøntsager såsom kartofler og tomater, samt sydfrugter såsom eks. vindruer og appelsiner, som der dyrkes en hel del af på Kreta. Netop vindruer og vinproduktion gøres der en hel del i.

Hvor rejser du til ?

Chania

Chania har i årtier været en rigtig danskerfavorit og kendt for sin naturlige skønhed, spændende historie og kultur. Chania er særligt populær grundet den gamle bydel og den venetianske havn, der tilbyder et bredt udvalg af gode restauranter, hyggelige caféer, barer og natklubber.
Chanie Kreta Båd med glasbund
Foto: Mange spændende aktiviteter fra havnen i Chania.

Populærer byer i og omkring Chania


Agia Marina, Chania

En populært badeby med en lang sandstrand og mange faciliteter, herunder restauranter og taverner, der tilbyder traditionel og international mad.

Almyrida, Chania En malerisk fiskerby og badeby, kendt for sine fiskerestauranter, traditionelle taverner og nattelivsmuligheder.

Akrotiri, Chania Kendt for sine smukke strande og klostre, Akrotiri er tæt på Chania og huser Chanias Internationale Lufthavn.

Kissamos, Chania Beliggende på den nordvestlige kyst, Kissamos er tæt på berømte strande som Balos, Falassarna og Elafonisi og tilbyder forskellige butikker, restauranter og caféer.


Læs mere om: Chania på vej !

Lasithi regionen

Elounda, Lasithi En kosmopolitisk feriested berømt for sine luksuriøse villaer og naturlige skønheder, den tilbyder fantastiske strande og er tæt på Spinalonga-øen.

Agios Nikolaos, Lasithi Har imponerende landskaber, malerisk bymidte, smukke strande og den berømte Voulismeni-sø.
Sita, er særligt kendt for sin vin og olivenolie.
Lerapetra, berømt for sine fantastiske strande og landbrug.

Rethymnon

Havnefront Rethymnon Kreta
Foto: Rethymnons hyggelige havnefront.
Rethymnon City Denne by tilbyder en blanding af fortidens og nutidens indflydelser, kendt for sin Gamle Renæssanceby og livlige natteliv, sammen med traditionelle taverner og klubber.

Læs mere om: Rethymnon

Heraklion


Hersonissos
, Heraklion Kendt som et udviklet turistområde med kvalitetsservice, attraktioner, natteliv og store sandstrande. Læs mere om: Hersonissos

Matala, Heraklion Berømt i 1960'erne for sine huler, denne landsby tilbyder smukke strande og nærhed til arkæologiske steder og traditionelle landsbyer.

Læs mere om: Heraklion